• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Харків’янин вирощує вдома екзотичні фрукти
    Опубликовано: 2020-12-24 13:08:01

    Доктор сільськогосподарських наук з Харкова Сергій Авраменко вирощує незвичні для українського клімату фрукти. Восени чоловік зібрав урожай маракуйї, яку посадив на ділянці в Інституті рослинництва. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

    Сергій посадив маракуйю торік. Чоловік працює в Інституті рослинництва імені Василя Юр’єва. Має там екзотичний сад.

    “У 2010 році з дружиною їздили у весільну подорож. У Крим. І вперше покуштував свіжий інжир. І тоді так захотілося щось виростити тут. Це з усього світу сорти. Половину десь зарплати, яку я в Інституті маю, я вкладав, щоб десь купити. Цьому не завжди була жінка рада”, — розповідає Сергій.

    Окрім маракуйї, на городі чоловік вирощує плоди апельсинів, мандаринів, лимонів, лаймів та різні сорти інжиру. Врожай маракуйї зібрав цьогоріч вперше: рослина адаптується до українського клімату та може перезимувати, говорить Авраменко.

    “Коли зелена, вона біла, гамуз білий. А коли починає жовтіти, то значить уже поспіває”, — розповідає Авраменко.

    Поки родина агронома куштує маракуйю, Сергій замислюється над розширенням саду.

    “Дуже хочеться манго. Спробувати поекспериментувати з манго. Але також манго — це тропічна рослина, вона у нас не зимує. Тільки теплиця потрібна. Зараз за мету поставив серйозну — це Азиміна. Або ще “Пау пау” називають. Найбільша плодова рослина Північної Америки”, — розповідає Сергій.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.