• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молочне підприємство на Чернігівщині планує розпочати виробництво сирів
    Опубликовано: 2020-12-02 11:02:52

    ПрАТ "Чернігівське племпідприємство" в селі Довжик на Чернігівщині виробляє за добу 26 тонн молока класу "екстра", яке здає компанії PepsiCo. Але в майбутньому планує самостійно зайнятися переробкою сировини.

    Про це розповів керівник підприємства Віктор Ланько, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroPortal.

    "В майбутньому плануємо виробляти сири, та поки все впирається у інвестиції та ринки збуту. Сьогодні ми здаємо молоко PepsiCo за ціною 13 грн./літр. Раніше працювали з ПАТ "Чернігівський молокозавод", але сировина класу "екстра" їм не потрібна. Якщо запускати виробництво сиру, то, маючи проєктну потужність виробництва 26 тонн молока за добу, відповідно, потрібно облаштувати завод, який перероблятиме цей обсяг молока", - розповів Віктор Ланько.

    За його словами, на підприємстві утримуються корови голштинської породи. Одна корова дає 9,5 тонни за період лактації, яка триває 305 днів на рік. При належному догляді та збалансованому харчуванні голштинська корова може давати від 15 до 30 літрів молока на день.

    "В молочне тваринництво вкладаються великі ресурси, один доїльний зал коштує 160-200 євро, а племінні тварини - це теж немалі гроші. Це все потребує великих інвестицій, але, крім цього, ще й щоденної тяжкої праці", - зазначає Віктор Ланько.

    За його словами, проблемою для молочного тваринництва є також відсутність пасовищ та забезпечення кормовими культурами. Тож підприємства, що займаються тваринництвом, повинні мати пріоритетне право на землю.

    ПрАТ "Чернігівське племпідприємство" - промислова молочна ферма повного циклу. Всього в господарстві 1300 голів великої рогатої худоби, з них 550 голів дійного стада.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.