• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні названо площі земель, сертифікованих під стандарти органічного виробництва
    Опубликовано: 2020-12-05 12:07:25

    Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України були зібрані дані оперативного моніторингу від органів іноземної сертифікації, які сертифікували органічне виробництво та обіг органічних продуктів в Україні за 2019 рік. Дані свідчать, що площі сільськогосподарських земель, зайнятих під органічним виробництвом в Україні, суттєво зросли. Про це повідомляє agronews.ua.

    Так, якщо у 2018 році площа земель з органічним та перехідним статусом складала 309 100 га, то в 2019 вже було 467 980 га. Площа земель з органічним статусом склала за результатами 2019 року 384 529 га.

    Таке збільшення кількості площ під органічним виробництвом сталося не тільки за рахунок реального збільшення площ, але й за рахунок розширення моніторингу на землях, які сертифіковані за стандартами США (NOP).

    “Тож моніторинг 2019 року включає результати моніторингу площ сільськогосподарських земель та сільськогосподарських виробників, що сертифіковані за стандартом, що еквівалентний органічному законодавству ЄС та США (NOP)”, – було заявлено під час VIІ Міжнародній конференції “Органічна переробка та торгівля”.

    Нагадаємо, Уряд затвердив порядок уникнення подвійної реєстрації земельних ділянок.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.