• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробництву сира пророкують подальше падіння
    Опубликовано: 2020-08-14 17:04:40

    Прогнозується подальше падіння виробництва сиру і в другому півріччі, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на infagro.com.ua.

    В Україні у першому півріччі споживання сиру зросло, а виробництво продовжило скорочуватися. Продажі сиру в поточному році зросли виключно за рахунок імпорту.

    Виробникам сиру довелося віддати третину ринку постачальникам європейського товару. Конкурувати з продавцями товару з ЄС досить складно - у них і ціна нижча, і асортимент інший. Навіть при нинішній вартості гривні собівартість імпорту сирів залишається досить низькою і вітчизняні сири конкуренції не витримують.

    За попередніми оцінками, споживання сичужних сирів (разом з сирними продуктами) в Україні в першому півріччі зросло на 14%. І якби не "зліт" імпорту, то і випуск вітчизняних сирів міг би значно збільшитися. За результатами січня-червня доводиться констатувати падіння виробництва на 6% до 60,5 тис. т. Результати червня 9,5 тис. т (сичужний сир + сирний продукт), що на 10% менше травневого показника.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.