• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євген Червоненко: створена комісія „розрядить” ситуацію на україно-угорському кордоні
    Опубликовано: 2005-09-22 09:19:00
    Міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко доручив створити комісію з перевірки ситуації на україно-угорському кордоні. Її очолить заступник Міністра Микола Гордієнко, який відповідає за фінансовий моніторинг та запобігання корупції в галузі. Наємо, протягом останнього тижня було заблоковано виїзд через пункт пропуску Чоп – там скупчилися великогабаритні вантажівки через нестачу дозволів.
    Аби „розрядити” ситуацію, Міністр Є.Червоненко розпорядився видати весь резерв дозволів. Наразі звільнено Генерального директора Укрдержпідприємства „Укрінтеравтосервіс” – Голову Служби міжнародних автомобільних перевезень (СМАП) Мінтрансзв’язку Євгена Танцюру. Також досягнуто домовленості з угорською стороною про проведення 22-23 вересня ц.р. позачергового засідання Змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, де представники Міністерства планують порушити питання про збільшення квоти дозволів для України.
    До з’ясування причин, що створили цю ситуацію, долучився заступник Міністра Семен Кроль, який відповідає за автомобільну галузь і зокрема за міжнародні перевезення, його відкликано з відпустки.
    Міністр Євген Червоненко сподівається, що у найближчі дні ситуація буде повністю врегульована. За звітом комісії Міністр пообіцяв провести нараду з усіма обласними представництвами Служб міжнародних автомобільних перевезень.
    Довідково:
    За ініціативою Міністра транспорту та зв’язку України Євгена Червоненка вперше цього року переглянуто квоти дозволів з Угорщиною. Територією цієї сусідньої країни вантажі з України потрапляють до Західної Європи, зокрема до Італії (міжнародний транспортний коридор № 5).
    Під час 89-ої сесії Ради Міністрів Європейської Конференції Міністрів Транспорту, яка проходила 24-25 травня ц.р. у Москві, Міністр Червоненко особисто зустрівся зі своїм угорським колегою. Тоді вони досягли принципової домовленості щодо збільшення кількості транзитних дозволів.
    МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ УКРАЇНИ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.