• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мальдіви та Сейшели: українську курятину куштують в 1/3 країн світу
    Опубликовано: 2020-02-05 11:08:55

    На кінець 2019 року Україна постачала курятину до 82 країн світу. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Держпродспоживслужбі.

    У переліку країн-поціновувачів українського продукту Австрія, Данія, Танзанія, Чорногорія, Конго, Єгипет, Кіпр, Оман, Узбекистан, Вірменія, Таїланд, Мальдіви, Сейшели, Сінгапур та інші.

    Тільки за останні 5 років Україна налагодила співробітництво щодо експорту курятини у 16 країн світу, серед яких Марокко, Північна Македонія, Японія та Сербія.

    Крім того, невдовзі свій ринок для українського м’яса птиці може відкрити Китай. Ветеринарно-санітарний протокол, необхідний для початку співробітництва між країнами, проходить процедуру внутрішньодержавного погодження серед зацикавлених органів КНР, розповіли українські контролери.

    Нагадаємо, за даними АМКУ, ключовим виробником і експортером курятини в Україні є “Миронівський хлібопродукт” (Наша Ряба) Юрія Косюка. Частка компанії в загальному експорту країни становить 90%.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.