• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейці розповіли про успіхи України в експорті курятини
    Опубликовано: 2019-11-18 12:04:14

    Експорт української курятини в країни ЄС зростає з року в рік. Про це свідчать дані Європейської комісії (ЄК), передає УНН.

    Звіт ЄК охоплює період з 2017 по 2019 рр. За вісім місяців поточного року Україна експортувала в ЄС 89 тисяч тонн м’яса птиці. Це — на 4,1% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. У порівнянні з 2017 роком експорт курятини в країни ЄС зріс на 78%.

    Також повідомляється, що протягом звітного періоду Україна була топовим постачальником курятини в ЄС. Країні належить третє місце в рейтингу. Перше і друге місце займають Таїланд і Бразилія відповідно.

    Раніше УНН повідомляв, що експортувати курятину в країни ЄС можуть тільки два виробники, які пройшли тестування якості продуктів. Це “Миронівський хлібопродукт” і “Птахокомплекс Губин”, який входить до групи компаній агропромислового холдингу “Пан Курчак”.

    У жовтні Кабінет міністрів схвалив подання на ратифікацію Верховною Радою змін до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці. Документ передбачає поступове збільшення річної квоти на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці в 2,5 рази, яке експортується з України в ЄС, тобто з нинішніх 20 тисяч тонн до 50 тисяч тонн.

    Збільшення квот ініціював ЄС, але міжнародне видання Politico називає це перемогою України, зокрема найбільшого виробника і експортера української курятини, компанії “Миронівський хлібопродукт” Юрія Косюка, який забезпечує 90% всього експорту країни по курятині.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.