• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У січні-вересні 2019 р. Україна збільшила експорт м’ясної продукції на 11%
    Опубликовано: 2019-11-16 10:08:20

    У січні-вересні 2019 року експорт продукції м’ясної групи з України збільшився проти відповідного періоду 2018 року з $479 млн до $531 млн - майже на 11%.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Інституту аграрної економіки, позитивні зрушення в експорті м’яса та субпродуктів пояснюються двома чинниками.

    По-перше, дається взнаки триваюча широка географічна диверсифікація та закріплення на нових ринках збуту після втрати російського. Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то з 2017 року переважають поставки на ринки країн Європи та Азії.

    За дев’ять місяців 2019 року найбільше продукції цієї групи - $96 млн (18,1%) - імпортувала Саудівська Аравія, закупивши втричі більше української м’ясної продукції, ніж за січень-вересень 2018 року ($31 млн). Цього року ця азійська країна утримує перше місце серед основних імпортерів вітчизняного м’яса.

    Нідерланди, які два роки поспіль очолювали рейтинг імпортерів продукції цієї групи, на другому місці (15,2%). Значно менші закупки здійснюють Словаччина (8,9%), Білорусь (6,4%), Азербайджан (5,2%), Ірак (4,4%), ОАЕ (3,9%), Казахстан (3,5%) та Гонконг (3,3%). Загалом до названих країни експортується понад 69% м’ясопродукції у грошовому обсязі.

    Другим чинником, який впливає на збільшення експорту агропродукції цієї групи, є зростання вартості та обсягів поставок на зарубіжні ринки м’яса птиці, зазначив він. Ця тенденція позначилася ще 2017 року і зберігається досі.

    За січень-вересень 2019 року вартість експорту м’яса птиці збільшилася проти минулорічних показників за відповідний період на 15% - з $381 млн торік до $439 млн при зростанні обсягів експорту цього виду м’ясної продукції з 244 тис. тонн до 303 тис. тонн.

    Таким чином, справджуються попередні прогнози науковців Інституту аграрної економіки про суттєве збільшення за результатами року обсягів експорту м’яса та субпродуктів.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.