• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна не збавляє темпів експорту курятини до ЄС
    Опубликовано: 2019-09-19 13:01:24

    Україна, як і раніше, у списку ТОП-лідерів з поставок м'яса птиці (переважно курятини) до Євросоюзу, передає УНН із посиланням на статистичну звітність Європейської комісії.

    За 7 місяців поточного року Україна поставила Європі 79,5 тис. тонн м'яса птиці. Це на 5,2% більше, ніж у січні-липні 2018 року.

    Сьогодні Україна у трійці лідерів з експорту м'яса птиці в ЄС. Перше та друге місце посідають Таїланд і Бразилія. За 7 місяців 2019-го країни експортували 191,6 тис. тонн і 191,5 тис. тонн м'яса птиці відповідно. Зростання експорту Таїланду до ЄС склав 7,4%, а Бразилії - 18,5%.

    Нагадаємо, Україна нарощує експортні позиції на світовому ринку курятини. Згідно з державною статистикою, минулого року Україна поставила за кордон 328 тис. тонн курятини і посіла 6-е місце у глобальному рейтингу експортерів, обійшовши Росію та Канаду.

    Ба більше, не так давно Європейська комісія ініціювала збільшення квот на ввезення української курятини - з 20 тис. тонн до 70 тис. тонн на рік, що дозволить вітчизняним виробникам істотно наростити поставки м'яса птиці в Європу.

    Ініціативу ЄК пов'язують з найбільшим виробником курятини в Україні - агрохолдингом "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба) Юрія Косюка.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.