• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна імпортувала понад 140 тис. тонн пальмової олії
    Опубликовано: 2019-09-19 11:09:18

    У січні-серпні 2019 року Україна імпортувала 143,4 тис. тонн пальмової олії загальною вартістю 94,8 млн дол. Про це повідомила Державна фіскальна служба України, передає УНН.

    Найбільший обсяг пальмової олії було завезено з Індонезії — на 76,7 млн дол. З Малайзії було імпортовано пальмової олії на 16,7 млн дол., зі Швеції — на 589 тис. дол., з інших країн — на 785 тис. дол. При цьому, у січні-серпні 2019 року Україна поставила на експорт 4,8 тис. тонн пальмової олії загальною вартістю 3 млн дол.

    Нагадаємо, за підсумками 2018 року показник імпорту пальмової олії в Україну становив рекордних 220 тис. тонн.

    Українські депутати, тим часом, збиралися заборонити використання пальмової олії при виробництві продуктів харчування. Відповідний законопроект уже був проголосований парламентом минулого скликання у першому читанні.

    За словами Сергія Тригубенка, сьогодні українські виробники використовують пальмову олію з метою здешевлення виробництва продуктів харчування, зокрема, молочних. Вміст “пальми” у товарах, як правило, не вказується на етикетках, що, по суті, є фальсифікацією продуктів.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.