• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна скоротила імпорт свинини на 25%
    Опубликовано: 2019-09-18 13:01:35

    У серпні Україна імпортувала 2,75 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней, що на чверть менше у порівнянні з обсягами імпорту свинини у серпні минулого року. Про це повідомляють аналітики асоціації "Свинарі України" (АСУ), передає УНН.

    Зазначається, що найбільше свинини Україна імпортувала з Польщі.

    "Майже половина (47,9%) імпортованої у 2019-му свинини припадає на імпорт із сусідньої країни", - йдеться у повідомленні.

    Німеччина опустилася на друге місце з менш ніж 20% поставок. Третю сходинку посідають постачальники з Нідерландів, розповіли в АСУ.

    Фахівці нагадують, що минулого серпня зовнішні поставки свинини були активнішими. Так, за серпень 2018-го на внутрішній ринок надійшло на чверть більше свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней, ніж цього року - 3,5 тис. т.

    "Хоча сукупні обсяги імпорту свинини все ще перевищують торішні (16,33 тис. т проти 15,71 тис. т за січень-серпень 2018-го), це відхилення скоротилося до 4%", — зазначають в АСУ.

    Експерти також інформують, що у рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС, до кінця року в межах квот може надійти ще 5,5 тис. т свинини з ЄС.

    Нагадаємо, в Україні імпорт свинини перевищує експорт у 10 разів.

    Українці ж їдять втричі менше свинини, аніж європейці.

    Паралельно ціни на свинину в нашій країні вже вищі, аніж в Європі. Серед причин цінового буму фахівці називають, зокрема, епідемію АЧС.

    Зауважимо, що минулого року в Україні було зафіксовано 145 випадків АЧС, а цього року — вже майже 40.

    На переконання політика Сергія Тригубенка, контролери в особі Держпродспоживслужби неефективно та непрофесійно протистоять вірусу, і тому українські фермери продовжують зазнавати мільйонних збитків.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.