• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про державне регулювання ринків послуг
    Опубликовано: 2005-09-19 17:36:00
    Напередодні опалювального сезону Антимонопольний комітет України завершив розгляд Концепції законопроекту «Про державне регулювання ринків послуг водо-, тепло-, електропостачання та водовідведення» і проекту «Правил постачання та користування тепловою енергією».
    Зокрема, Комітет погодив Концепцію зазначеного законопроекту, оскільки в результаті його прийняття буде запроваджено єдину чітку та зрозумілу систему регулювання діяльності природних монополій у сфері ЖКГ. Така система забезпечить захист інтересів як держави, так і споживачів, сприятиме усуненню конфліктів, що мають місце при регулюванні органами місцевого самоврядування цієї сфери.
    Разом із тим, Комітет встановив, що проект Правил не передбачає права споживача на отримання від енергопостачальника достовірної інформації про тарифи на теплову енергію, умови оплати, методику розрахунків й нарахування, режими теплопостачання при відсутності приладів обліку тощо.
    «У Проекті відсутній дієвий механізм забезпечення відповідальності теплопостачальних організацій за неякісні послуги. З одного боку це створює умови для значної кількості порушень, а з іншого – не дає змоги споживачу захистити свої права, - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
    Оскільки запропонований проект Правил містить ряд недоопрацювань Антимонопольний комітет не погодив його та надав відповідні зауваження Держжитлокомунгоспу.
     
    Прес-служба Антимонопольного комітету України
    м. Київ-35, вул. Урицького, 45, кімн. 528 тел/факс: 251-62-91
    e-mail: pramc
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.