• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермер Початківець. Що потрібно знати?
    Опубликовано: 2019-07-18 21:14:21

    Коли ми бачимо успішних людей, так чи інакше, наша підсвідомість мимоволі говорить нам про те, що успіх вони завжди тримали в руках. Така ж ситуація складається і навколо досягли небувалих висот фермерів. Той, хто тільки почав замислюватися над власним фермерським господарством, дивиться на них, в основному, як на відмінний приклад наслідування. І все зводиться до різних думок, наприклад: «їй / йому / їм пощастило зі спонсорами», «у нього / неї / них завжди була необхідна сума на сільськогосподарську техніку» і т.д.

    На зміну думкам приходять вічні «коливання» варто взагалі починати, адже у них були всі можливості для цього, а у мене немає ні спонсорів, ні грошей, ні крутий техніки сільськогосподарського призначення, тільки суцільний «голий» ентузіазм і «горять» очі.


    Часом через таких думок багато опускають руки і перестають хоч якось рухатися до своєї мети. Наша стаття покликана допомогти початківцям фермерам розвіяти будь-які сумніви, але при цьому хочемо попередити, що надягання «рожевих» очок теж не буде. Тому що фермерську справу - це завжди складно. Потрібно приготуватися до того, що ненормований робочий графік і важкий пекельна праця стануть невід'ємною частиною вашого фермерського справи. Тому, якщо Ви не любите «возитися / копатися» в городі і немає особливого бажання вникати в садівництво або тваринництво, не варто навіть і почати. Фермер - це в першу чергу, професія. І в цій професії фермера немає права на велику кількість помилок. Ви спочатку повинні любити фермерство, а потім тільки гроші. Тому що, якщо навпаки, то повірте, доброго з цього нічого не вийде. Якщо дуже пощастить, заробите собі трохи більше, ніж на рік отримує офісний співробітник. Але на цьому все і закінчиться. Як говорив Харукі Муракамі «Професія спочатку повинна бути актом любові. І неможливо шлюбом за розрахунком ». І якщо, Ви, любите фермерську справу, готові віддаватися йому днями і ночами вивчаючи нові знання в сільськогосподарській сфері, не боїтеся ризикувати і пробувати себе як в тваринництві, так і в рослинництві - то Вам необхідно втілювати мрію в життя і стати тим самим фермером, який буде надихати інших своїми результатами.

    Гарна тахніка на цьму сайті https://motokosmos.com.ua/mototraktora

    Фермер-підприємець


    Пам'ятайте, успішна і процвітаюча ферма - це неймовірно важка праця самого фермера, який взяв на себе величезну відповідальність.


    Ми говоримо тверде і рішуче НІ «рожевим» очками фермера:
    • Ферма відразу не принесе величезний прибуток, потрібно працювати практично не покладаючи рук;
    • Не всім щастить з фінансами. Аграрії працюють роками, створюючи величезний потік сільськогосподарської продукції для збільшення прибутку. На самому початку фермерського шляху цей прибуток не йде їм як «чиста». Вони її витрачають на техніку і все необхідне для своєї роботи.
    • Великий ринок конкуренції. Слід навчитися збирати потрібну інформацію вчасно, а також бути в тренді, тобто, знати про те, що затребуване на сьогоднішній день.


    Якщо ці пункти не здаються Вам страшними і, Ви, готові стати фермером, долаючи щоденні труднощі на своєму шляху, то ця інформація для Вас.
    Що слід знати початківцю українському фермеру?
    Насамперед потрібно визначитися зі справою, якій Ви будете присвячувати практично весь свій час. Є два варіанти вибору: рослинництво і тваринництво. Експерти з Агросвіт рекомендують починати з тваринництва, якщо бажаєте досягти майже відразу позитивних результатів.


    Що ж стосується рослинництва, то тут потрібно чимало часу і терпіння, скажімо так, потрібно робити крок за кроком, етап за етапом з року в рік. Але якщо Ви хочете залишитися в аграрному бізнесі на довгий час, слід вибрати рослинництво.


    Після того як визначилися з вибором потрібно зареєструвати фермерське господарство і можна сміливо починати проходити всі необхідні процедури, які підтвердять Ваші здібності вести сільське господарство. Якщо з цим виникнуть складнощі, можна звернутися в необхідні інстанції, де все підкажуть і допоможуть. Дана процедура може тривати довго, але хіба це зупинить тих, хто готовий йти до кінця?
    Справа залишилася за малим - вибір земельної ділянки. Це може бути Ваш ділянку або ділянка вашого родича, але можна розглянути варіанти оренди. В Україні на сьогоднішній день складають 17, 4 млн гектар. Зазвичай здають в оренду землю від 6 до 10 років, але є і довгострокові договори, де можуть орендувати від 10 років. Залежно від регіону України можна знайти оренду землі дуже дешево, наприклад, в Полтаві 1 Га землі може обійтися в 1330 гривень на рік.


    А тепер, пройшовши весь цей тернистий шлях, тепер же Вам належить найскладніший крок - скласти бізнес-план. Якщо не знаєте, як це зробити самому, існує безліч фірм, які спеціалізуються на цьому. Вони допоможуть Вам з оформленням документів і порахують разом з вами вашу можливу прибуток і всілякі ризики. Або ж можна скачати готовий бізнес-план фермерського підприємства, щоб на базі нього зробити свій.


    Вітаємо, найскладніші кроки у відкритті фермерської справи зроблені! Тепер же, потрібно найняти собі робітників, які будуть допомагати вести сільське господарство.

    До вибору треба поставитися дуже серйозно, бо вони будуть вирішальною і рушійною силою Вашого процвітаючого фермерського бізнесу.
    Коли всі кроки виконані, пам'ятайте лише одне, що тепер тільки від Вас буде залежати подальший розвитку бізнесу і самої ферми.

    Дукуємо магазину Мотокосмос за матеріал

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.