• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Антимонопольний комітет не дозволив знехтувати правами людей
    Опубликовано: 2005-09-19 14:31:00
    Антимонопольний комітет України не погодився із Міністерством палива та енергетики України щодо відмови від розробки Методики перерахунків плати за неякісне газопостачання.
    Комітет з’ясував, що впровадження Методики передбачено чинним законодавством, а сьогоднішня система контролю у газопостачальних організаціях не гарантує споживачам відповідність параметрів газу встановленим стандартам, а відтак, і рівню оплати за фактично отримані послуги.
    Відповідно ж до нового закону України про «Про житлово-комунальні послуги» державне регулювання цін та тарифів, в тому числі і на газопостачання, має базуватися на принципах відповідності оплати послуг їх кількості та якості.
    «Як правило підприємства, що працюють у сфері ЖКГ є природними монополістами. І саме впровадження Методики дозволить забезпечити дотримання гарантованих законом принципів, захистити споживачів від упередженого підходу при вимірюванні послуг газопостачальниками. Цей документ також надасть змогу людям розраховуватися виключно за обсяги та якість отриманих послуг», - підсумував Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
    Прес-служба Антимонопольного комітету України
    м. Київ-35, вул. Урицького, 45, кімн. 528 тел/факс: 251-62-91
    e-mail: pramc
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.