• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У травні Україна імпортувала найбільший за останні п'ять років обсяг персиків, нектарин та абрикосів
    Опубликовано: 2019-06-13 15:08:04

    У 2019 році в Україні зафіксовано суттєве збільшення пропозиції імпортних кісточкових: персиків, нектарин та абрикосів.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Інфо-Шувар", у травні 2019 року Україна імпортувала найбільший в цьому місяці за останні 5 років обсяг кісточкових - 1,45 тис. тонн загальною вартістю $1,72 млн.

    Головними постачальниками кісточкових традиційно стали країни ЄС та Туреччина.

    "Затримка визрівання ягід та кісточкових у вітчизняних господарствах створила непогану можливість для імпортерів кісточкових на ринку України. Завдяки відсутності конкуренції із вітчизняноми кісточковими і все ще відносно невискою конкуренцією із ягодами сьогодні імпортери продають кісочкові на 35-50 % дорожче ніж в попередньому році . В 2018 році ситуація була зовсім іншою, ягід на ринку було набагато більше, а перші українські абрикоси почали продаватись ще на початку червня і коштували вони в 1,5 раза дешевше ніж сьогодні", - зауважила Тетяна Гетьман, керівник департаменту "Аналітика" ОРСП "Шувар".

    На її думку, найближчими днями ситуація на ринку кісточкових почне змінюватись дуже швидко, конкуренція буде посилюватись щодня, а ціни, відповідно, знижуватимуться.

    На найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП"Шувар" у Львові вже з’явились перші невеликі партії українського абрикосу по 40-50 грн/кг (1,3-1,6 євро/кг).

    Найбільша пропозиція українських абрикосів, персиків і нектаринів потрапляє на ринок в липні, на цей місяць припадає і найбільший обсяг імпорту цієї продукції. Тому не дивно, що саме в другій половині липня ціни на кісточкові досягають найнижчих показників.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.