• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У травні Україна імпортувала найменший обсяг свинини за останні 14 місяців
    Опубликовано: 2019-06-16 15:09:59

    У травні Україна імпортувала 1,18 тис. тонн замороженої та охолодженої свинини, що на 32% менше, ніж у квітні.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на meat-inform.com, якщо порівняти з показниками травня 2018 року, то скорочення імпорту ще більш помітне - 37,6%.

    Травневий показник - це найнижчий показник закордонних закупівель свинини за останні 14 місяців. Одна з причин скорочення імпорту - зниження закупівельних цін на свинину в Україні, яке спостерігалось у травні. Тоді ціна була достатньо відмінною від європейських цін. Утім, уже цього тижня котирування зросли на 10%, тому можливе пожвавлення закордонних закупівель.

    Зазначається, що з початку року показники імпорту свинини були досить високими, і лише у травні відбулося різке скорочення.

    “Сукупні обсяги імпорту за період з початку року майже вдвічі перевищують минулорічні: 10,3 тис. тонн проти 5,2 тис. тонн свинини, завезених у січні-травні 2018-го. Тим не менш, враховуючи середньомісячні обсяги надходження свинини з-за кордону та трохи більшу внутрішню пропозицію свинини, є передумови очікувати, що цьогорічні обсяги імпорту залишаться на рівні торішніх з можливим відхиленням близько 5%”, - повідомляють в Асоціації “Свинарі України”.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.