• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У березні 2019 р. Україна експортувала 30% яблук до Білорусі
    Опубликовано: 2019-04-30 13:06:15

    У березні 2019 року головним зовнішнім покупцем українського яблука знов стала Білорусь.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Інфо-Шувар", в березні до Білорусі відправлено більш ніж 30% всього експортного обсягу українського яблука. На другому місці, серед зовнішніх покупців, опинився Ірак, а на третьому - Туреччина.

    Водночас загальна географія зовнішніх поставок українського яблука залишилась доволі широкою.

    Крім зазначених країн, поставки, також, відбувалися до Болгарії, Великобританії, ОАЕ, Малайзії, Грузії, Греції і навіть Польщі. При цьому, на думку українських трейдерів, значна частина українського яблука, яке відправлялося до ЄС, потім могло бути реекспортовано до Єгипту під виглядом європейської продукції.

    В березні також пробні партії яблука були відправлені до Індії.

    Загалом у березні Україна експортувала близько 10 тис. тонн яблука, в порівнянні з лютим, обсяг експорту скоротився на 5%. Головною причиною скорочення зовнішніх продажів трейдери називають зменшення запасів яблука експортної якості в Україні.

    Зменшення пропозиції якісного яблука відбилося і на внутрішніх цінах, з березня така продукція почала поступово дорожчати.

    Для прикладу, станом на кінець квітня, на найбільшому в Західному регіоні України гуртовому ринку ОРСП "Шувар" якісне яблуко продається на 15% дорожче, ніж в жовтні, коли фермери закладали продукцію на зберігання.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.