• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2018 році Україна експортувала заморожених фруктів і ягід на рекордних $78 млн
    Опубликовано: 2019-03-09 12:08:26

    Експорт заморожених фруктів і ягід в 2018 році приніс Україні рекордні $78 млн виручки.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, за рік виручка від експорту цієї продукції зросла на 28%, а за два роки збільшення експорту в грошовому еквіваленті склало 54%.

    Таким чином заморожені ягоди - це друге за значимістю джерело експортної виручки в плодоовочевому секторі України, після волоських горіхів, які забезпечили в 2018 році $117 млн надходжень, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Найбільш різко за два роки зріс експорт замороженої суниці садової - майже в шість разів. Експорт малини виріс в півтора рази, а інших заморожених ягід (переважно лохини і дикоростучої чорниці) - на 42%.

    Якщо ж враховувати експорт в натуральному вимірі, то суниці було експортовано 3,7 тис. тонн, а її експорт за рік виріс на 24%, малини - 14,9 тис. тонн, при зростанні на 12% за рік, а інших ягід і фруктів - 29 тис. тонн, з ростом за рік на 15%.

    Таким чином загальний експорт заморожених ягід і фруктів у 2018 році склав 47,8 тис. тонн, що стало новим рекордом для України.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.