• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 2018 році Україна відкрила 85 нових ринків для експорту тваринницької продукції
    Опубликовано: 2019-03-04 16:06:57

    У 2018 році Україна розширила географію експортних поставок тваринницької продукції та збільшила кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, торік відкрито 85 нових ринків за різними видами продукції.

    Зокрема, це ринки Албанії (м’ясо птиці та продукти з нього); Республіки Гана (м’ясо птиці та продукти з нього); Гонконгу (м’ясо птиці та продукти з нього, яйця та яєчні продукти); Республіки Македонії (молочна продукція, комбікорми); Королівства Марокко (м’ясо птиці та продукти з нього, яєчні продукти); ОАЕ (живі вівці та кози, добовий молодняк свійської птиці, жива птиця, інкубаційні яйця); Республіки Сербія (яйця та яєчні продукти); Республіки Таджикистан (м’ясо, м’ясні та молочні продукти, рибу і рибопродукти, сировина тваринного походження, корми рослинного походження); Туніської Республіки (м'ясо птиці); Туреччини (свіже, охолоджене, заморожене м’ясо в тушах/м’яса обвалки великої рогатої худоби); Чорногорії (яйця та яєчні продукти) тощо.

    Крім того, завдяки процесу наближення законодавства та стандартів до найкращих практик ЄС, наразі 306 українських підприємств мають право експорту до країн Європейського Союзу, серед яких 126 виробників харчових продуктів (м'ясо птиці, риби, меду, яєць, молочної продукції).

    Також у минулому році було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт та 24 сертифікати на імпорт тварин і продуктів тваринного походження - всього 44 форми міжнародних сертифікатів для імпорту/експорту підконтрольної продукції.

    “Це дало змогу нівелювати економічний вплив від втрати ринку Російської Федерації та сприяло підвищенню рівня України як надійного торговельного партнера", - зауважили в Держпродспоживслужбі.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.