• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Узбекистан відновив імпорт українського цукру
    Опубликовано: 2018-12-16 15:02:12

    За повідомленням Міністерства економічного розвитку та торгівлі на офіційний запит від Національної асоціації цукровиків України, Узбекистан поступово розпочав митне оформлення товарів українського походження, які попередньо були заблоковані.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу НАЦУ "Укрцукор", починаючи з середини листопада цукор та інші вантажі, що надходили до Узбекистану з України, перестали розмитнювати. Саме тому асоціація звернулась до Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства аграрної політики і продовольства України з проханням владнати ситуацію, адже, на сьогоднішній день Узбекистан залишається основним імпортером українського цукру.

    "Станом на сьогодні, ми маємо підтвердження від цукрових компаній та заводів, що процес розмитнення розпочався і маємо надію на подальше "потепління" торговельних відносин, адже навіть з урахуванням всіх труднощів, 47% від всього об’єму експорту цукру за листопад були здійснені саме до Узбекистану", - прокоментувала заступник голови правління "Укрцукру" Руслана Бутило.

    Відтак, за листопад поточного маркетингового року українські виробники експортували 70,5 тис. т цукру, що на 21% більше ніж попереднього місяця. Лідером залишається Узбекистан, на долю якого припадає 47% поставок. Окрім того, посилили свої позиції Азербайджан та Лівія, на які приходиться 14,5% і 7,4% відповідно.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.