• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індонезія висунула нові вимоги до імпортованого українського зерна
    Опубликовано: 2018-10-20 13:08:11

    Українська Держпродспоживслужба отримала лист від фітосанітарної служби Індонезії з новими вимогами щодо експорту пшениці. Відтепер хлібні вантажі мають проходити обробку при температурі 70-80 °C.

    Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на прес-службу Української зернової асоціації, ця вимога є дискримінаційною по відношенню до вітчизняного зерна і розглядає її як новий нетарифний бар’єр.

    "Для нас як трейдерів дуже складно виконати цю вимогу, адже немає такого обладнання. І, звичайно ж, лякають якісні показники пшениці після такої обробки", - зазначив президент УЗА говорить Микола Горбачьов.

    За його словами, такий крок призведе до зменшення кількості експортерів, адже деякі компанії не зможуть виконати цю вимогу. Впаде рівень конкуренції на ринку, зросте ціна.

    "Також незрозуміло, чи потрібно обробляти абсолютно всі вантажі, які йдуть до цієї країни, чи обробка буде вибірковою - лише тих партій, де виявлено грибки Tilletia indica, Tilletia tritici та Tilletia laevis", - зазначив Горбачьов.

    Він додав, що УЗА вже звернулася за роз’ясненнями до української Держпродспоживслужби та фітосанітарної служби Індонезії.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.