За три літні місяці імпорт свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней склав 10,5 тис. т (у вісім разів більше, ніж за відповідний період минулого року).
Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» за даними ДССУ та митної статистики ДФСУ.
Здобутки за січень-серпень 2018 — 15,7 тис. т імпортної сировини (у 7,5 разів більше, порівняно з 2017). Ці об'єми коштували підприємствам-імпортерам майже €30 млн.
«Наразі спостерігаємо пожвавлення надходження свинини з-за кордону та скромніший експорт (за січень-серпень 2018 на зовнішні ринки, — переважно Гонконг, В’єтнам та Грузія, — спрямували 1,3 тис. т, що на 3 тис. т менше ніж за відповідний період 2017). Поштовхом цьому стала слабша пропозиція свинини в середині країни ніж торік та наближеність внутрішніх цін до європейських. Тим не менш, за оцінками українських та міжнародних аналітиків, внутрішнє виробництво «закриває» потребу вітчизняного ринку в свинині більш ніж на 90%. Це означає, що споживачі споживатимуть переважно вітчизняне м'ясо свиней. А основними реципієнтами «закордонної» свинини виступають м'ясопереробники, які оптимізують витрати на сировину», — коментують в АСУ.
Нагадаємо, міністр сільського господарства Японії повідомив, що у країні вперше за 26 років зареєстрували свинячий грип, який відрізняється від африканської чуми.
Инф. agravery.com
agrinews.com.ua