• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина обігнала Україну в рейтингу найбільших світових експортерів яблучного концентрату
    Опубликовано: 2018-08-26 14:09:24

    У 2016 році Туреччина наздогнала, а в 2017 році обігнала Україну за обсягами експорту яблучного концентрату, поставивши на зовнішні ринки 66,5 тис. тонн продукції на $82,6 млн, тоді як Україна експортувала лише 60,1 тис. тонн на $ 67,7 млн.

    Про це повідомив Андрій Ярмак, економіст департаменту технічного співробітництва продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише EastFruit.

    При цьому за останні п'ять років Туреччина наростила експорт концентрату з яблук на 74%, а Україна знизила на 24%. У 2013 році Україна поставила на експорт рекордні 111 тис. тонн яблучного концентрату на суму $215 млн. Тоді Туреччина експортувала в два рази менше концентрату, ніж Україна.

    «У десятці найбільших експортерів найбільші темпи зростання експорту яблучного концентрату демонструвала Молдова, яка збільшила обсяги експорту цього товару в натуральному вимірі більш ніж в два рази», — зауважив експерт.

    Крім України, експорт яблучного концентрату знизили також такі провідні експортери як Італія, Німеччина, Польща, Іспанія, Голландія, Бразилія і ПАР. У другій десятці експортерів звертає на себе увагу також різке зростання експорту яблучного концентрату з Таїланду.

    Нагадаємо, Україна втрачає близько 65% вирощеної продукції через неправильне зберігання.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.