• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДУМКА: Китай буде нарощувати експорт українського соняшникового шроту
    Опубликовано: 2018-06-03 11:04:29

    Ринок соняшникової шроту України в поточному 2017/18 сезоні привертає увагу динамічністю, як експортних відвантажень, так і цінової кон'юнктури.

    Про це повідомляють аналітики «УкрАгроКонсалт».

    «В умовах скорочення врожаю соняшнику в поточному сезоні, в порівнянні з минулим маркетинговим роком на 10% і зниження частки переробки, експорт соняшникової шроту тримається на рівні, близькому до рекордного», — говорять аналітики.

    Утримувати високі темпи відвантажень шроту, перш за все, дозволяє стабільний попит з боку традиційних покупців, основними з яких є країни ЄС (близько 60% всього експорту) і Білорусь з часткою ринку 17%. Серед лідерів впевнено тримається також Туреччина (6%) і Марокко (5%).

    «Однак знаковою подією, що сколихнула в вересні 2017 роки ринок, стало підписання між Україною і Китаєм протоколів санітарних і фітосанітарних вимог щодо експорту цієї товарної позиції. Після цього ряд українських експортерів отримали дозвіл на поставки соняшникової шроту в Китай», — говорять в «УкрАгроКонсалт».

    Китай, будучи перспективним ринком з постійно зростаючим попитом, як і очікувалося раніше, за перші п'ять місяців співпраці значно збільшив закупівлі. Подальший розвиток торговельних відносин на ринку соняшникової шроту між Україною і Китаєм, без сумніву, буде йти по шляху нарощування товарообігу.

    Нагадаємо, Китай підвищив ціни на український соняшниковий шрот.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.