• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь планує поставку продуктів в Грузію через українські порти
    Опубликовано: 2018-02-10 14:03:18

    Білорусь та Грузія хочуть збільшити взаємний товарообіг до $200 млн у 2020 році.

    Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт».

    Білорусь та Грузія за минулий рік змогли збільшити взаємний товарообіг  до $126 млн — це більше, ніж на $50 млн.

    Для збільшення товарообігу наразі опрацьовуються питання альтернативних шляхів поставок продуктів харчування та відкриття спільних виробництв.  Однак, збільшувати обсяги експорту не дозволяє маршрут поставки. Основний транспортний коридор — це Військово-грузинська дорога через Кавказький хребет.

    «На жаль, погодні умови, особливо в зимовий період, такі, що постійно відбуваються сходи лавин. Автомобілі іноді змушені простоювати тижнями», — пояснив Михайло Мятліков, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь.

    Це заважає регулярності поставок. В якості альтернативного маршруту сьогодні розглядається транзит через Україну: потягами до Одеси, а потім морем в порти Поті або Батумі.

    «Тут необхідно спільно транспортним комісіям в Грузії і Білорусі з підключенням України вирішувати питання тарифів», — сказав посол.

    Нагадуємо, що Білорусь та Україна готові приступити до реалізації проекту з відновлення міжнародного судноплавства по Дніпру і зробити цю водну артерію придатною для використання суден класу «ріка-море».

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.