• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні очікується рекордне виробництво яблук
    Опубликовано: 2018-02-10 13:01:28

    В Україні очікується рекордний збір яблук в 2018 році, за умови, що не буде повторення ситуації з приморозками на початку травня (які випадаю в середньому раз на 7 років).

    Про це повідомляє економіст ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці в мережі Facebook.

    «Рекордне виробництво яблук також очікується в Польщі. Відновлення виробництва, як мінімум до обсягів 2016 року очікується в інших країнах ЄС, а в країнах "нового ЄС" — зростання виробництва», — пише Андрій Ярмак.

    За його словами, в поточному сезоні темпи диверсифікації експорту сповільнюються, і така тенденція буде тривати по мірі зростання цін. «Шкода, бо саме цього сезону можна було б виходити на нові ринки найбільш успішно, адже проблеми з пропозицією у всіх країн. Відповідно, в кінці року знову почнемо шукати нових покупців, але буде пізно», — каже експерт ФАО.

    Крім того, за його словами, до кінця поточного сезону ціни на яблука будуть підніматися, що призведе до зменшення попиту на внутрішньому ринку, а споживання яблук в травні 2018 буде найнижчим за останні 5 років.

    Також економіст наголошує, що висока ціна буде триматися і на новий урожай яблук 2018 року. Падіння цін прогнозується лише з вересня поточного року і буде продовжуватися весь сезон.

    Нагадаємо, експорт української малини у 2018 році збільшиться на 35%.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.