В Україні очікується рекордне виробництво яблук

10 фев, 13:01

В Україні очікується рекордний збір яблук в 2018 році, за умови, що не буде повторення ситуації з приморозками на початку травня (які випадаю в середньому раз на 7 років).

Про це повідомляє економіст ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Рекордне виробництво яблук також очікується в Польщі. Відновлення виробництва, як мінімум до обсягів 2016 року очікується в інших країнах ЄС, а в країнах "нового ЄС" — зростання виробництва», — пише Андрій Ярмак.

За його словами, в поточному сезоні темпи диверсифікації експорту сповільнюються, і така тенденція буде тривати по мірі зростання цін. «Шкода, бо саме цього сезону можна було б виходити на нові ринки найбільш успішно, адже проблеми з пропозицією у всіх країн. Відповідно, в кінці року знову почнемо шукати нових покупців, але буде пізно», — каже експерт ФАО.

Крім того, за його словами, до кінця поточного сезону ціни на яблука будуть підніматися, що призведе до зменшення попиту на внутрішньому ринку, а споживання яблук в травні 2018 буде найнижчим за останні 5 років.

Також економіст наголошує, що висока ціна буде триматися і на новий урожай яблук 2018 року. Падіння цін прогнозується лише з вересня поточного року і буде продовжуватися весь сезон.

Нагадаємо, експорт української малини у 2018 році збільшиться на 35%.

Инф. agravery.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/308754.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM