• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна рекордними темпами експортує пшеничні висівки
    Опубликовано: 2018-01-28 14:05:26

    За підсумками першої половини 2017/18 МР (липень-грудень) з України було експортовано 295,2 тис. тонн пшеничних висівок, що є рекордним показником для даного періоду за всю історію поставок і на 18% перевищує аналогічний показник попереднього сезону.

    Про це повідомляє apk-inform.com.

    При цьому варто відзначити, що приріст експорту висівок формується, незважаючи на зниження обсягів виробництва борошна в Україні. Так, за підсумками липня-листопада поточного сезону великі підприємства України, згідно з офіційними даними, справили 874,4 тис. тонн борошна, що на 5,6% менше, ніж за аналогічний період попереднього сезону (926,3 тис. тонн).

    Таким чином, істотно збільшується частка висівок, що поставляються на експорт, а для борошномельних підприємств дана продукція переходить в розряд ключових, що мають більш високу рентабельність.

    Згідно з оцінками аналітиків ІА «АПК-Інформ», за підсумками поточного сезону виробництво пшеничного борошна на великих підприємствах України може досягти 2,56 млн тонн, що відповідає обсягу вироблення висівок на рівні 725 тис. тонн. У свою чергу, обсяг експорту висівок прогнозується на рівні 570 тис. тонн, що відповідає 79% від обсягу їх виробництва.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.