• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Запуск ринку землі призведе до припливу іноземних інвестицій в Україну
    Опубликовано: 2017-09-07 16:36:44

    Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення приведе до притоку іноземних інвестицій в Україну. Таку точк зору висловив віце-канцлер з питань політики сільського господарства і сільського життя Естонії Марко Горбан в інтерв'ю «УНІАН».

    Нагадаємо, що озвучено проміжні результати земельного міні-референдуму: жодна з місцевих рад не підтримує скасування мораторію.

    За його словами, подібні реформи завжди вимагають багато часу, і це те, до чого Україна повинна бути готова.

    Горбан пригадав, що в естонському суспільстві також були певні страхи щодо можливих наслідків від запуску вільного ринку землі.

    Нас лякали тим, що прийдуть іноземці і скуплять землю. Але якщо ми подивимося на цифри, іноземці володіють менше 5% сільськогосподарських земель. В даний час в Естонії існує певна криза в цінах на землю. Станом на сьогодні вони становлять близько 2,69 тисячі євро за гектар. Для порівняння в 1997 році цей показник становив 295 євро за гектар. Однак його зростання стало можливим в основному за рахунок входу в Європейський Союз і, як наслідок, застосування різних програм підтримки. Але це не результат проведення самих реформ», ‒ поділився досвідом Естонії віце-канцлер з питань політики сільського господарства.

    Він відмітив, що сьогодні складно передбачити чи призведе запуск ринку землі в Україні до зростання цін на землю.

    Але наскільки мені відомо, в Україні сільськогосподарські землі займають велику площу - понад 40 млн га, і вони дуже родючі. На них вигідно вирощувати зернові, які потім направляються на експорт. Тому, я припускаю, що запуск ринку землі призведе до припливу іноземних інвестицій в Україну, і це може відбитися на ціні», ‒ підсумував Марко Горбан.


    agropolit.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.