• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії найбільше інвестують в переробку та елеватори
    Опубликовано: 2017-09-06 17:36:46

    За півроку інвестиції в сільське господарство склали близько 25 млрд грн, що на 43% більше, ніж торік.

    Частка капітальних інвестицій – понад 16%. В минулому році показник склав 14,5%, свідчать дані Державної служби статистики.

    «Темпи приросту капітальних інвестицій в АПК за 16 років становлять 150%. Це найбільше серед інших галузей економіки», – розповів в інтерв’ю одному з українських телеканалів Павло Коваль, генеральний директор Української аграрної конфедерації.

    За підрахунками експертів, інвестиції уже перевищили показники докризового 2013 року. У першому кварталі в агросектор вкладено 11 млрд грн, у другому – на чверть більше.

    80% інвестицій припадає на рослинництво, ще 13% – на тваринництво, решта йде на інші види діяльності: насінництво, вирощування багаторічних насаджень. Здебільшого аграрії витрачаються на модернізацію обладнання, будівництво елеваторів, комплексів для переробки та відвантаження на експорт.

    Основним драйвером інвестування залишається великий бізнес. До прикладу, голландці нещодавно домовилися про придбання 20% акцій «Владимир-Волинської птахофабрики», 25 млн євро буде вкладено в модернізацію виробництва. А транснаціональний трейдер Bunge анонсував будівництво третьої черги перевалочного комплексу в Миколаївському порту за 30 млн євро.

    У 2016 році в агросектор було інвестовано 44,2 млн грн. Це в півтора раза перевищує обсяг 2015 року.


    landlord.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.