• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Час випробувань бізнесу в тваринництві
    Опубликовано: 2017-08-05 12:34:51

    З 2010 року СІАВ проводить аудити на фермах. Висновки тоді і зараз однакові - об’єктивною інформацією на фермі ніхто не володіє. Ні постачальник, ні технолог, ні власник, тим більше.

    Час йде, а проблем у бізнесу в тваринництві тільки додається.

    Закономірним стало не тільки ігнорування проблем, а їх замовчування або приховування за псевдодосягненнями. Це створює ілюзію благополуччя і простір для зловживань, корупції та фальсифікацій.

    Одним із маркерів проблем в тваринництві є збільшення кількості підтверджених випадків АЧС. Зовні ми бачимо імітацію боротьби, а по факту - в 2,5 рази щороку збільшення кількості зареєстрованих випадків АЧС по відношенню до попереднього року.

    Ще девальвація гривні посприяла поширенню масових підробок кормової сировини і ліків для тварин до небувалих до цього масштабів. Необ’єктивний облік на фермах приховує перевитрати кормів і медикаментів. Правдивий облік відсутній на 90% ферм. Набула поширення практика "домовленостей” про поставки фальсифікованих товарів за винагороди.

    Виникли несприятливі умови, які не просто шкодять галузі, а можуть призвести до її цілковитого занепаду.

    Собівартість продукції в свинарстві і молочному скотарстві не витримує ніякої критики - вища на 50%, ніж в країнах ЄС.

    Скорочення поголів’я - об’єктивний індикатор збоїв бізнесу в тваринництві. Нові інвестиції в тваринництво стали рідкістю. Коли закриваються ферми, а багато господарств генерують замість прибутків збитки - втрачають всі, бо ці проблеми торкаються кожного постачальника. Підприємство не заробляє гроші - потім не розраховується з постачальниками, виникає ефект "доміно”.

    В ситуації, коли багато компаній розвиває свій бізнес за правилами стихійного ринку, складно працювати за ринковими принципами ведення бізнесу: на знаннях і чесному партнерстві.

     

    Що потребує змін в першу чергу?

    Впровадження об’єктивного обліку - перших крок трансформації проблемної ферми в ефективну. Одним із напрямків СІАВ з моменту створення компанії в 2011 році є організація обліку на свинокомплексах та молочних фермах.

    Переваги автоматизації обліку в спеціалізованих програмах - очевидні.

    Контроль виробництва в режимі реального часу, а не тоді, коли здали звіт.
    Контроль обліку від документу, дані в Excel - це набір цифр, які важко відслідкувати до документа, а в програмі цифри беруться з документа і є історія: хто і коли їх вніс.
    Формування будь-якої аналітичної звітності - миттєво.
    Наявний механізм контролю своєчасності і повноти відображення змін на фермі.
    Контроль наявного поголів’я і залишків матеріалів на фермі і на складах.
    Для СІАВ важливим є успіх наших клієнтів, яким ми допомогли, повернення конкурентоспроможності бізнесу в тваринництві та добрі дружні відносини з нашими партнерами.

    a7d.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.