• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Механізм перезапуску свиногосподарства після спалаху АЧС можна спростити і здешевити майже в сім разів.
    Опубликовано: 2017-07-23 18:34:31

    Про це розповіли в Асоціації «Свинарі України» (АСУ) під час обговорень змін до Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней.

    Спрощення полягає у тому, щоб замість 5% поголів’я від загальної проектної потужності ферми, як прописано у чинній інструкції, розміщувати лише 3 «сигнальних» свиней у кожному виробничому приміщенні. За умови, що ці тварини матимуть вільний доступ до кожного «куточка».

    Такий механізм допоможе виробникові заощадити кошти.

    «Уявімо, що відновлювати роботу після спалаху має господарство на 10 тис. голів. Відтак 5% поголів’я — це 500 свиней. Станом на 13 липня ціна одного товарного поросяти вагою 25 кг — 75 грн/кг. Тож тільки витрати на поголів’я сягнуть близько мільйона. За правилами, у цих свиней двічі забиратимуть кров для дослідження на АЧС (вартість одного аналізу — 350 грн). Тож, загалом, лише лабораторна перевірка коштуватиме господарству 350 тис. грн», — розповіли в АСУ.
    Якщо реалізувати запропонований підхід у свиногосподарстві на 10 тис. голів, потрібно буде близько 60 свиней (19 цехів згідно з проектом діючої ферми: осіменіння/очікування, опоросу, дорощування, відгодівлі). Витрати на необхідні аналізи не перевищать 50 тис. грн, що у 7 разів дешевше.

    Нагадаємо, що Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація, створена 14 липня 2011 р. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів.

    Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

    kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.