• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи з’являться в Україні іноземні власники після відкриття ринку землі?
    Опубликовано: 2017-07-18 15:31:40

    За прогнозами FAO (Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН), населення світу до 2050 року зросте до 9,1 мільярда чоловік, що викличе необхідність збільшити агровиробництво на 70%. Як такі прогнози відносяться до відкриття ринку землі в Україні – пояснив заступник голови Громадського руху «Кріпак» Євген Черняк у своєму блозі «Чорне золото України: чи дозволяти продаж сільськогосподарської землі іноземцям?».

    Нагадаємо, що раніше Черняк розповідав, що відстрочення допуску іноземних компаній до української землі не завадить їм прийти до нас пізніше.
    Він відмічає, що для підвищення ефективності виробництва потрібно застосовувати переважно високоточні методи, чи органічні технології.Уявіть, що ви - власник агрокомпанії. 70% - це значний рівень зростання, досягти якого можливо за рахунок двох стратегій: а) збільшення земельних масивів, що обробляються; б) підвищення ефективності виробництва», - припускає Черняк.
    Компанії, які готові реалізувати таку стратегію складають меншість. Це або гравці з високим матеріальним та інтелектуальним ресурсом, чи дуже дрібні виробники», - уточнює заступник голови Громадського руху «Кріпак».
    На його думку, є більша вірогідність того, що власники компаній почнуть розширювати земельні масиви та робити все для перерозподілу високопродуктивних ґрунтів, якими як ми знаємо ще зі шкільної парти є чорноземи.
    Повірте, з вірогідністю до 80% так само думають і в світі. Тому іноземні компанії чекатимуть можливість зайти на українські землі й через 20 років», - підсумував Черняк.

    Agropolit.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.