• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вплив холодового стресу на кукурудзу залежить від рівномірності розвитку рослин
    Опубликовано: 2017-06-09 17:26:06

    Фахівці розповідають, що при пошкодженні посівів кукурудзи заморозками втрати врожаю будуть залежати у тому числі і від рівномірності розвитку рослин на полі.
    Якщо під час заморозків усі рослини були в одній фазі розвитку (2–3, 3–4 листки), то навіть за повного знищення вегетативної маси зниження врожайності може бути не більше 5%. Якщо ж рослини мали різний розвиток, то зниження врожайності може сягати 10 й навіть 20%. На зниження врожайності також впливатимуть і погодні умови в фазу наливу зерна.

    «А взагалі, вплив морозу має більше візуальний ефект, аніж фактичний, на зниження врожайності. Тому потрібно з холодною головою ставитися до впливу даного стресу, набратися терпіння і просто почекати. Час – найкращий лікар! Гарних вам врожаїв і поменше стресових ситуацій на полях!», — говорить Сергій Красновський, продакт-менеджер відділу кукурудзи та олійних культур

     

    «КВС-УКРАЇНА».

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.