• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Техніка в дії: чим дивували на Grassmaster
    Опубликовано: 2017-06-04 18:36:01

    Якщо подивиться на виробництво молока у світі, то більше 50 %  затрат займає кормозаготівля. Тому багато у чому від вартості кормозаготівлі залежить і собівартість молока. Саме тому аграрії, які хочуть бути успішними на ринку, повинні йти в ногу з часом і активно використовувати нові технології та розробки для своїх господарств, отримуючи енергетичний корм з найбільшим вмістом протеїну.

    26 травня на базі Жашківської кінноспортивної школи у Черкаській області «КУН-Україна» разом з партнерами компаніями «Техноторг», «Манулі», «Лехлер», «Bayer», «АІКо», «Агро Евро Консалтинг», Всеукраїнська аграрна рада організували День поля Grassmaster, під час якого продемонструвала повний цикл заготівлі кормів за допомогою сучасної, якісної, високоефективної сільгосптехніки KUHN.

    Grassmaster – це назва лінійки продукції, призначеної для кормозаготівлі і тваринництва. KUHN є єдиним виробником, який має повну лінійку машин кормозаготівельної техніки: косарки, ворушилки, граблі, прес-підбирачі, обмотувальники, кормороздавачі. І, варто зауважити, ці агрегати майстерно справляються з поставленими завданнями. В рамках Дня поля аграріям показали різні етапи і варіанти заготовки кормів, презентували роботу різних агрегатів. Аграрії змогли не лише на власні очі побачити техніку в дії, але й отримати вичерпну інформацію та дізнатися технічні нюанси кожного агрегату окремо.

    «KUHN свого часу зародився саме для супроводу молочного виробництва, тому проблеми якості та собівартості кормів — якраз той актуальний напрям, над яким працюють інженери компанії. Зелена лінія техніки KUHN виробляється  на заводі у Франції. На цей сегмент продукції припадає вагома частка товарообігу компанії — майже 30% або близько €350 млн на рік. Агрегати KUHN давно працюють в українських  господарствах. Сьогодні техніка для заготівлі, змішування і роздачі кормів своїм повним спектром вдовольняє потреби як малих, так і крупних фермерів у всіх регіонах України. Головне, що при роботі з будь-якими нашими агрегатами різних типів за однакових технічних характеристик користувачі витрачають набагато менше енергії для одних і тих же операцій. Звісно, не упускаємо з поля зору і такі параметри, як легкість в управлінні нашою технікою та її довговічність», - підкреслив Борис Онищенко, менеджер із регіонального розвитку компанії «КУН-Україна».

    Він детально розповів про кожну окрему одиницю кормозаготівельної техніки.

    Так, валкоутворювач з боковою укладкою KUHN GA 6002 розроблений для інтенсивної роботи і підійде господарствам середнього і великого розміру. KUHN GA 6002  забезпечує зміну робочої ширини в залежності від кількості та щільності кормових культур. Робоча ширина валкоутворювача гідравлічно регулюється та може складати від 3,0м до 5,8м. При дуже високій щільності культур або для створення вечірніх валків, GA 6002 можна налаштувати на формування одразу двох валків при кожному проході. Унікальний редуктор MASTERDRIVE гарантує безперебійну і якісну роботу незалежно від стану та обсягу маси і ґрунтово-кліматичних умов.

    Неабияку цікавість у присутніх викликала демонстрації косарки-плющилки нового покоління FC 1060.

    «Рекомендується косити траву від 7 см. Сучасна конструкція косарок KUHN не потребує високої потужності трактора та витрат на сервіс. Моделі обладнані косильним брусом OPTIDISC, диски якого мають різні міжосьові відстані для забезпечення оптимальної якості покосу і збору кормової маси в будь-яких умовах. Конусний профіль ножів, диски зустрічного обертання, відмінна підвіска - все це сприяє отриманню кормів з високою енергетичною і поживною цінністю без домішок, що дозволяє підвищити продуктивність поголів'я. У випадку потрапляння зайвих предметів, наприклад каміння, активізується система захисту PROTECTADRIVE», - розповів Борис Онищенко.

    Призначена для прискорення підсушування скошеної маси роторна сіноворушилка KUHN GF 7902 - необхідна ланка в ланцюзі кормозаготівельних операцій. Інноваційна конструкція граблів сіноворушилки дозволяє підвищувати продуктивність: завдяки асиметричним зубцям і роторам малого діаметра забезпечується висока ефективність ворошіння, і як результат швидкість підсушування значно зростає.

    Сіно, солому та інші зелені корми легко зберігати та транспортувати зпрес-підбирачами, які  KUHN пропонує на будь-який розмір для підбору з валків сіна або соломи, пресування їх у прямокутні або рулонні тюки й автоматичного обв’язування їх сіткою або шпагатом в залежності від технологічних потреб.

    «Головною особливістю прес-підбирача KUHN LSB 1290 є система TWINPACT (подвійна дія), яка збільшує щільність тюка на 25%, уникаючи при цьому величезних пікових навантажень. Діаметр конструкції забезпечує рівномірний та повний підбір рослин в будь-яких умовах. З врахуванням можливих важких умов ножі ротора зроблені із надзвичайно зносостійкої сталі і легко замінюються завдяки болтовому кріпленню.

    Камера рулонного прес-підбирача з перемінною камерою KUHN  VB 2200 оснащена 3 вальцями і 5 ременями. Ремені і вальці забезпечують швидке і однорідне формування тюку. Безперечною перевагою KUHN  VB 2200  є те, що в залежності від потреби можна обрати помірну або м’яку серцевину рулону, враховуючи тип культури та її вологість. При цьому KUHN  VB 2200   працює з високою щільністю тюкування, за якої вага рулону із сухим матеріалом зростає до 10%. Ролики та п’ять широких ременів зменшують втрати продукції та покращують обертання рулону», - зазначив Борис Онищенко.

    Якісне обприскування тепер не проблема з причіпним обрискувачем KUHN Lexis 3000. Причіпний обприскувач LEXIS 3000 об’ємом бака 3180 обладнаний легкою, стабільною і стійкою до корозії алюмінієвою штангою розміром від 18 м до 28 м. Ефективна конструкція забезпечує надзвичайну стійкість незалежно від рельєфу грунту, що особливо важливо при роботі на нерівних полях. Підвіска EQUILIBRA забезпечує індивідуальний захист останніх секцій штанги від зіткнення з лівої/правої сторони, і захист під час різкого прискорення або гальмування. Промивочний бак на 300 літрів розташований позаду та по центру обприскувача, що забезпечує максимальну  збалансованість машини у будь-яких умовах, навіть коли основний бак пустий, а промивочний — повний. Паралелограмна підвіска з гідроакумуляторами на гідроциліндрах забезпечує додаткову стабільність штанги.

    Крім демонстрації сучасної високоефективної сільськогосподарської техніки KUHN, аграрії дізналися, як поліпшити поживну цінність та якість кормів, тим самим збільшивши надої молока та підвищивши рентабельність господарства, від експертів «Байєр» «Манулі», «Лехлер».

    «Будь-який сільгоспвиробник хоче бачити техніку в роботі. Це дуже важливо. На виставках техніка виглядає добре, але саме такий захід, як  Grassmaster — це чудова нагода нам не просто словами, а в полі, справою продемонструвати аграріям всі переваги техніки KUHN, що є визнаним лідером у кормозаготівлі. Техніка  KUHN допоможе збільшити якість кормів та досягти високих результатів, піднімаючи як надої молока, так і показники по тваринництву», - зазначає генеральний директор «КУН-Україна» Асад Лапш.

     

    AgroNews

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.