• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Овочі нового врожаю будуть дорогими ― Пендзин
    Опубликовано: 2017-05-12 19:30:17

    Сьогодні на ринку вже з'явилися продукти борщової групи нового врожаю, і ціна на них значно вища ― практично в 3, а іноді і в 4 рази, ніж в минулому році. Про це пише «РІА-Новини».

    «У травні поступово будуть зближатися ціни на новий урожай, які остаточно зрівняються з тими, які присутні в супермаркетах, практично до кінця червня. Тобто, у нас буде єдина ціна на ринку ― не буде "нових" і "старих" овочів. Наразі ми не очікуємо зростання на борщову групу в травні, тому що триватиме тенденція виведення їх з овочесховищ. І в зв'язку з падінням їх поживних властивостей, власники цих овочів будуть утримувати стабільні ціни, щоб якомога швидше розпродати залишки», ― повідомив виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин.

    «Так що очікування по борщовій групі у нас досить позитивні ― зростання цін на продукцію старого врожаю в травні не очікується. Новий урожай буде дорогим», ― додав він.

    Що стосується м'ясної групи продовольчих товарів, то експерт також не очікує значного зростання цін в травні.

    «Воно буде десь на рівні 5-7%, приблизно таке, як ми фіксували і в квітні. На жаль, є негативні моменти, які пов'язані з тим, що у нас скорочується поголів'я великої рогатої худоби, і це рано чи пізно призведе до появи дефіциту на ринку м'яса, і, як наслідок, до зростання цін», ― пояснив Пендзин.

    Крім того очікується незначне подорожчання цукру в зв'язку з наближенням літа і сезону заготовок.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.