• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юлія Тимошенко: Долю сільськогосподарської землі може вирішити лише народ
    Опубликовано: 2017-04-19 16:45:38

    Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила на зборах ініціативної групи щодо організації Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі до 2025 року, які проходять у Києві.

    «Ви є повноважними послами від народу України, щоб вирішувати одне з найважливіших питання нашого життя: що буде з нашою українською землею», - сказала вона, звертаючись до понад двох тисяч учасників зібрання, які представляють усі регіони України.Лідер «Батьківщини» пригадала слова американського економіста 19 століття Генрі Джорджа: «Якщо відібрати в народу землю - цей злочин триватиме вічно і буде злочином для кожного нового покоління, для кожного нового року, для кожного нового дня».

    «Земля - це товар, який більше не виробляється, це те, що дав Господь. І тільки мудрість нашої нації дасть можливість розпорядитися цим статком», - наголосила Голова партії.

    Учасники зборів одностайно підтримали заклик Юлії Тимошенко стати на захист української землі і зробити усе можливе, аби зібрати «три мільйони, шість мільйонів, навіть десять мільйонів підписів» за проведення референуму.

    Лідер «Батьківщини» висловила впевненість, що народ скаже «ні» продажу землі.

    У зв'язку з цим вона розповіла про результати опитування, яке провів один з телеканалів, згідно з яким 94% громадян збираються піти на Всеукраїнський референдум з питання заборони продажу сільськогосподарської землі.

    «Ось як налаштований народ!» - звернула увагу політик.

    Юлія Тимошенко нагадала, що «заради звільнення землі від українців» влада проводить руйнівну для фермерства політику: скасувала пільгове оподаткування, позбавила доступних кредитів, проводить під виглядом так званої децентралізації знищення малих сіл і не спроможна запропонувати ефективну державну стратегію розвитку фермерства, що треба було б зробити «головною стратегією розвитку нашої держави».

    «Війна за землю йде десятиліттями. Йде жахлива боротьба проти селян і проти фермерів. І цю війну ми бачимо щодня! І зараз вона досягла логічного завершення: усе, що відібрала земельна мафія «непосильною працею», вона хоче узаконити, ухваливши закон про розпродаж сільськогосподарської землі!» - обурено сказала екс-прем'єр-міністр.

    З огляду на це, Юлія Тимошенко упевнена в необхідності негайного проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу сільськогосподарської землі до 2025 року.

    «Наше завдання - захистити землю як національне багатство та національне майбутнє. Це доленосна боротьба за землю», - підсумувала лідер «Батьківщини».

    Як відомо, ініціаторами зборів щодо ініціативи проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі , окрім партії «Батьківщина» стала Всеукраїнська організація фермерських господарств.

    Також до ініціативи приєдналася партія ВО «Свобода».

    gazetavv.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.