• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прокуратура вимагає повернути державі 48 га землі вартістю понад 1,3 млн грн
    Опубликовано: 2017-03-20 18:32:21

    Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень виявлено порушення при використанні сільгоспугідь на території Самчинецької сільської ради Старокостянтинівського району, про це пише сайт СТАРКОН СЬОГОДНІ з посиланням на прокуратуру Хмельницької області.
    Встановлено, що ще у травні 2007 року між Старокостянтинівською райдержадміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення.
    Громадянину в користування передано землі площею 48 га для ведення фермерського господарства.
    Як з’ясувалось, зазначена земельна ділянка, всупереч вимогам чинного законодавства, використовується орендарем без проведення нормативної грошової оцінки, що є основою для визначення розміру орендної плати для земель державної та комунальної власності.
    «Внаслідок цього місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів», – повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
    Тому, прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулася з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендаря про визнання договору оренди землі, вартість якої складає більше 1,3 млн. грн., недійсним.
    Позов прокурора перебуває на розгляді у Старокостянтинівському районному суді.

    pro-proskuriv.in.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.