Прокуратура вимагає повернути державі 48 га землі вартістю понад 1,3 млн грн

20 мар, 18:32

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень виявлено порушення при використанні сільгоспугідь на території Самчинецької сільської ради Старокостянтинівського району, про це пише сайт СТАРКОН СЬОГОДНІ з посиланням на прокуратуру Хмельницької області.
Встановлено, що ще у травні 2007 року між Старокостянтинівською райдержадміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення.
Громадянину в користування передано землі площею 48 га для ведення фермерського господарства.
Як з’ясувалось, зазначена земельна ділянка, всупереч вимогам чинного законодавства, використовується орендарем без проведення нормативної грошової оцінки, що є основою для визначення розміру орендної плати для земель державної та комунальної власності.
«Внаслідок цього місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів», – повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
Тому, прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулася з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендаря про визнання договору оренди землі, вартість якої складає більше 1,3 млн. грн., недійсним.
Позов прокурора перебуває на розгляді у Старокостянтинівському районному суді.

pro-proskuriv.in.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/303635.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM