• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Аграрний фонд» та ДПЗКУ взагалі не мали бути створені ― Скоцик
    Опубликовано: 2017-02-02 18:45:41

    ПАТ «Аграрний фонд» та «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) взагалі не мали бути створені.

    Про це в інтерв’ю Agravery.com заявив голова Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик.

    «Щодо "Аграрного фонду", то ми повинні говорити не про назву, а про інституцію. Інституція державних інтервенцій на ринку продовольства має бути в Україні, тому що кожна країна світу турбується про власну продовольчу безпеку, і створює необхідний запас продуктів харчування шляхом інтервенцій», ― зауважив Скоцик.

    За його словами, не важливо, чи така інституція називатиметься «Аграрний фонд», чи якось інакше, ― вона має виконувати функцію інтервенцій, і вона потрібна державі.

    «ДПЗКУ на сьогодні ― найбільший зерновий оператор нашої держави. Тому тут потрібно детально зважити, яка користь та ефективність від компанії як державного підприємства, і яку користь можна мати з цієї компанії у приватній власності. Це не обов’язково може бути приватизація ― наприклад, передача в довготривалу оренду якомусь відомому у світі зернотрейдеру», ― сказав голова АПУ.

    Він додав, що держава у її сьогоднішньому стані не може ефективно управляти системою зернової логістики, тому треба чітко відмоделювати усі можливі варіанти щодо ДПЗКУ і нарешті ухвалити рішення.

    «Думаю, що знайдуться охочі купити ДПЗКУ, але я розумію, що є ще зобов’язання перед китайцями, є кредит у 3 млрд доларів, який "висить" саме за корпорацією», ― підсумував Скоцик.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.