• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як скасування спецрежиму ПДВ вплине на тваринництво - Марчук
    Опубликовано: 2017-01-10 11:30:08

    Наразі не всі сільгоспвиробники розуміють, що отримають взамін спецрежиму ПДВ і яким буде механізм розподілу допомоги, а власники молочного стада бачать, що взагалі залишаться без державної підтримки.

    Про це заявив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук, пише «Сегодня».

    Він нагадав, що прямі державні дотації були введені з 1 січня 2017 року замість спецрежиму ПДВ, який відмінили на вимогу МВФ.

    «Даючи прогноз як податкові нововведення позначаться на показниках роботи вітчизняних компаній у сфері тваринництва в 2017 (поголів'я, собівартість продукції, прибуток тощо) необхідно враховувати, що в реєстр отримувачів бюджетної дотації вноситимуться тільки ті підприємства, в яких 75% вартості всіх товарів, поставлених ними протягом звітного періоду по КВЕД, відводиться на продукцію тваринництва», ― наголосив заступник голови Аграрної партії України.

    Він додав, що підприємства, які мають дійне стадо, але паралельно займаються рослинництвом, вартість продукції якого перевищує чверть від їхнього товарообороту, що відповідає структурі господарств більшості дрібних та середніх сільгоспвиробників, втрачають право подавати заявку на отримання дотацій.

    «Таким чином, система прямих державних дотацій вигідна передусім інтегрованим підприємствам, що займаються птахівництвом та свинарством», ― зауважив Марчук.

    «Відтак основну вигоду від державних дотацій отримають передусім великі і сильні господарства, що показують високу активність, від якої залежить сума підтримки. Щоправда, з 2018 року діятиме норма про обмеження розміру суми дотацій в одні руки ― 150 млн грн», ― сказав він.

    «У законодавчій сфері в перші місяці 2017 року є ще над чим попрацювати, адже необхідно встановити верхню обмежувальну межу дотацій на птахівництво, передбачити програми держпідтримки для молочного скотарства та відновлення поголів’я ВРХ, розробити шляхи мінімізації ризиків для довкілля та здоров’я населення від тваринницьких ферм, які б в той же час не обмежували потенціал розвитку тваринництва», ― підсумував Марчук.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.