• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Капітальні інвестиції в сільське господарство зростуть не менше, ніж у 1,5 рази ‒ експерт
    Опубликовано: 2017-01-05 18:01:42

    Очікується, що загальна сума капітальних інвестицій у сільське господарство за 2016 рік складе не менше 44 млрд грн.

    Про це повідомили у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки».

    За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у 2016 році обсяги капітальних інвестицій в сільське господарство зростуть не менше, ніж у 1,5 рази, заявив завідувач відділу інвестицій цієї установи Микола Кісіль.

    Особливо високі темпи зростання капітальних інвестицій у сільське господарство у цьому році обумовлюються, зокрема, сприятливою для нього і несприятливою для харчової промисловості фазою циклу Кузнеця (цикл, який триває приблизно 15-25 років, протягом якого відбувається масове оновлення основних технологій), пояснив експерт.

    Крім того, вони спричинені сплеском інвестиційної активності після її спаду в 2014 році через військові події, оптимістичними оцінками інвесторів щодо очікуваних ризиків цих подій, а також високим рівнем інвестиційної привабливості виробництва і збуту сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, зростання експортного потенціалу.

    Аналіз даних динаміки обсягів прямих іноземних інвестицій свідчить, що в 2016 році вони подолали нижню точку рецесії. У наступні періоди слід очікувати на їх помірне зростання, підсумував Микола Кісіль.

    agrotimes.net

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.