• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Південній Кореї через грип знищено 26 млн птахів
    Опубликовано: 2016-12-28 20:00:00

    У Південній Кореї поширення грипу птиці призвело до знищення 26 млн курей і качок. У боротьбу з високопатогенним вірусом грипу птиці H5N6 включається армія, повідомляють західні ЗМІ.

    Згідно із заявою міністерства сільського господарства республіки, грип H5N6 поширюється в країні з середини листопада. Нинішня епідемія стала наймасштабнішою з 2014 року.

    Влада побоюється, що винищення птиці може призвести до стрімкого зростання цін на м'ясо та яйця.

    Сотні тисяч птахів знищені і в Ірані, де зафіксовано вірус грипу H1N8 і H1N5.

    За останні кілька днів у північній провінції Казвін було знищено 63 тис. курей, 800 тис. яєць і курчат, які щойно вилупилися. Винищені були і дикі птахи, головним чином гуси.

    Дію мисливських ліцензій на відстріл птахів призупинено, іранцям рекомендовано не купувати дичину на ринках.

    Спалахи високопатогенного грипу птиці підтипу Н5N8 зафіксоввано в 22 країнах, причому зростає число спалахів у домашньої птиці (кури, качки, індички, гуси) як в дрібних господарствах, так і на комерційних фермах.

    Серйозне побоювання викликає ситуація в ряді країн Африки, зокрема на заході континенту, де сформувався стійкий кластер країн, неблагополучних щодо високопатогенного грипу птиці Н5N1.

    Крім того, в цьому році в Голландії вперше зареєстрований підтип вірусу грипу птиці Н5N5, який був виявлений у полеглої чубатої черні.

    Основним джерелом розповсюдження вірусу є міграційні процеси диких птиць.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.