У Південній Кореї через грип знищено 26 млн птахів

28 дек, 20:00

У Південній Кореї поширення грипу птиці призвело до знищення 26 млн курей і качок. У боротьбу з високопатогенним вірусом грипу птиці H5N6 включається армія, повідомляють західні ЗМІ.

Згідно із заявою міністерства сільського господарства республіки, грип H5N6 поширюється в країні з середини листопада. Нинішня епідемія стала наймасштабнішою з 2014 року.

Влада побоюється, що винищення птиці може призвести до стрімкого зростання цін на м'ясо та яйця.

Сотні тисяч птахів знищені і в Ірані, де зафіксовано вірус грипу H1N8 і H1N5.

За останні кілька днів у північній провінції Казвін було знищено 63 тис. курей, 800 тис. яєць і курчат, які щойно вилупилися. Винищені були і дикі птахи, головним чином гуси.

Дію мисливських ліцензій на відстріл птахів призупинено, іранцям рекомендовано не купувати дичину на ринках.

Спалахи високопатогенного грипу птиці підтипу Н5N8 зафіксоввано в 22 країнах, причому зростає число спалахів у домашньої птиці (кури, качки, індички, гуси) як в дрібних господарствах, так і на комерційних фермах.

Серйозне побоювання викликає ситуація в ряді країн Африки, зокрема на заході континенту, де сформувався стійкий кластер країн, неблагополучних щодо високопатогенного грипу птиці Н5N1.

Крім того, в цьому році в Голландії вперше зареєстрований підтип вірусу грипу птиці Н5N5, який був виявлений у полеглої чубатої черні.

Основним джерелом розповсюдження вірусу є міграційні процеси диких птиць.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/302247.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM