• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробництво яєць в Україні скоротиться на 10%
    Опубликовано: 2016-12-10 15:30:00

    Асоціація «Союз птахівників» очікує скорочення виробництва яєць на 10% до 15-15,5 млрд штук за підсумками 2016 року порівняно з минулим роком. Про це повідомив керівник асоціації Сергій Карпенко.

    «Цього року буде скорочення виробництва на 10% порівняно з минулим роком. Очікується виробництво на рівні 15-15,5 млрд штук за підсумками 2016 року», — сказав він.

    Серед причин він назвав зниження рентабельності й скорочення поголів'я курей.

    «Протягом 8 місяців ціни реалізації яєць трималися нижче собівартості, з початку року зросла вартість кормів, частка яких у структурі собівартості становить 60-65%, ніхто з виробників не нарощував поголів'я. Тільки із середини вересня відпускні ціни на яйця дали можливість заробляти», — пояснив експерт.

    При цьому в 2017 році, за його словами, ситуація з виробництвом буде залежати від купівельної спроможності населення й споживання, а також від держпідтримки тваринництва.

    Крім того, Карпенко нагадав, що з початком осені починає спрацьовувати сезонний фактор зниження пропозиції яєць від господарств населення, що провокує зростання цін.

    Також цього року у вересні спостерігався максимальний експорт, і на внутрішньому ринку утворився певний дефіцит, що сприяло підвищенню цін.

    «У жовтні був навіть момент, коли внутрішня ціна була вище експортної, і експортери перенаправляли частину продукції на внутрішній ринок, що фактично збільшило пропозицію й знизило ціни», — прокоментував він зниження цін на яйця в листопаді.

    Проте, за словами Сергія Карпенка, зараз цінова ситуація на ринку стабілізувалася.

    У короткостроковій перспективі, на рівні внутрішніх цін буде відображатися можливість подальшого експорту продукції, і експерт констатує низький рівень його диверсифікованості — за його словами, фактично, Ірак і ОАЕ забезпечують більше 75% усього експорту яєць із України.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.