• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні спостерігається деградація ґрунтів - Держгеокадастр
    Опубликовано: 2016-10-13 20:30:00

    За час тривалої експлуатації українських земель великими агрохолдингами, спостерігається деградація ґрунтів. Про це повідомив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) Олександр Краснолуцький.

    «На сьогоднішній день дійсно така проблема є. Адже, коли є власник ділянки, то він буде дивитися і доглядати за землею. Однак, на сьогоднішній момент більшість земель знаходяться в оренді. Тому за ними орендар не дивиться. Адже в першу чергу, холдинги думають, як отримати дохід з кожної ділянки», - підкреслив Олександр Краснолуцький.

    За словами експерта, на сьогоднішній день в Україні забули про охорону земельних ділянок.

    «Земельні ділянки обов'язково повинні охоронятися. Тоді не виникне проблем з деградацією ґрунту. На жаль, в Україні ніхто не будує гідротехнічних споруд, які могли б затримувати змив води, і так далі. Ми зараз над цим працюємо, але все це поки на етапі напрацювання», - зазначив чиновник.

    Олександр Краснолуцький повідомив, що Мінагрополітики активно працює над законопроектом про охорону ґрунтів.

    «У нас була пропозиція, щоб виробник декларував всі зміни, пов'язані з обробкою ґрунту ... тобто, він повинен був написати, що саме буде вирощувати на землі. Проект створений для того, щоб земля не втрачала свою родючість. Поки дана пропозиція знаходиться в розробці», - резюмував Олександр Краснолуцький.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.