• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок зерна потребує державного арбітра якості
    Опубликовано: 2016-08-17 17:30:00

    Одним з важливих факторів, що впливають на ефективність логістичних процесів в Україні, є наявність розбіжностей в якісних показниках при транспортуванні зерна між елеватором-вантажовідправником і портом/МЕЗом-вантажоодержувачем. В результаті цього власник зерна, що транспортується, часто зазнає величезних втрат.

    «При відвантаженні зерна з лінійного елеватора лабораторія визначає якість зерна і виписує документ про якість. Після прибуття зерновозів в морський порт або на МЕЗ лабораторія вантажоодержувача робить вхідний контроль якості зерна. При цьому фіксуються відхилення в якісних показниках зерна. При наднормативних відхиленнях за якістю приймання зерна припиняється, і вантажовідправник повідомляється про розбіжності якості», — заступник директора з логістики ТОВ «Дельта Вілмар СНД» Валерій Ткачов Ткачов.

    При цьому експерт підкреслив фактична відсутність повноцінної державної арбітражної інстанції при вирішенні спорів лабораторій.

    «Раніше таку функцію виконували органи Державної інспекції сільського господарства. На даний момент ця служба перебуває в стадії ліквідації і повноцінно не функціонує, а суб'єкти зернового ринку втратили єдиного державного арбітра в питаннях якості зерна», — додав він.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.