• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарешті набули чинності умови страхування врожаю
    Опубликовано: 2016-08-16 17:30:00

    З 12 серпня почали діяти Умови страхування майбутнього врожаю кукурудзи на зерно з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування.

    Цей документ розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства та затверджений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг 16 липня. Також затверджені стандартні страхові тарифи.

    Страховими ризиками за договором є такі події або їх комбінації: град, удар блискавки; землетрус; лавина, земельний зсув, земельний або земельно-водний сель; сильний вітер, пилова буря, шквал, смерч, суховій, видування;  сильний дощ, тривалі дощі, повінь, паводок, вимокання; посуха у весняно-літній період; зневоднення на землях, які підлягають примусовому зрошенню або заводненню, ґрунтова кірка, випадіння рослин; пожежа; епіфітотія (масове захворювання рослин, спричинене активністю фітопатогенну); осередок масового розмноження шкідливого організму; спалах масового розмноження шкідника рослин; вторинні хвороби рослин; протиправні дії третіх осіб стосовно посівів та майбутнього врожаю застрахованої кукурудзи на зерно.

    За наявності у страхувальника посівів кукурудзи на зерно в декількох адміністративно-територіальних одиницях необхідно укладати окремі договори страхування у кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

    Для укладення договору страховик та страхувальник мають провести огляд посівів кукурудзи на зерно і скласти акт огляду, в якому відображається стан посівів.

    Страхове відшкодування виплачується протягом 14 днів від дня підписання страхового акта.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.