• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ТОП-5 країн, що можуть наростити імпорт української пшениці
    Опубликовано: 2016-07-21 15:30:00

    У 2016 році Україна може зібрати один з рекордних врожаїв зерна. На тлі низьких світових цін і жорсткої конкуренції питання імпортерів української продукції набуває першочергового значення.

    Зокрема, пшеницю ми зможемо продати у більшому обсязі як мінімум до п'яти країн - Єгипту, Кореї, Туреччини, Саудівської Аравії і Марокко, зазначає експерт зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Єлизавета Малишко. За її словами, зростаючі потреби Кореї в імпорті пшениці дають непоганий шанс для експортерів українського зерна закріпитися на цьому ринку. У минулому сезоні Україна забезпечила близько чверті потреб Кореї в пшениці, переважно фуражної якості, додає аналітик.

    "Марокко може наростити імпорт внаслідок різкого скорочення власного врожаю пшениці. Обсяги імпорту можуть досягти 5-5,5 млн тонн, близько 10% з яких покриються за рахунок українського зерна. Україна щорічно поставляє в Марокко близько півмільйона тонн пшениці", - підкреслює Малишко.

    У свою чергу, Саудівська Аравія цього року має намір завершити перехід на повну імпортну залежність і відмовитися від виробництва пшениці через дефіцит води і високу собівартість вирощування зерна, додає експерт: "Імпортні потреби країни зростуть на 15% у порівнянні з попереднім маркетинговим роком. Традиційно Саудівська Аравія імпортує пшеницю з країн ЄС. Імпорт зерна з України представлений ячменем, в той час як пшениця імпортується в украй малих обсягах".

    А от Таїланд, який посів першу сходинку рейтингу покупців української пшениці в 2015/16 сезоні, може втратити свої лідируючі позиції внаслідок очікуваного скорочення імпортних потреб на 1 мл. тонн в порівнянні з минулим роком. На турецькому ринку позиції українського зерна слабкі. У минулому сезоні на частку української пшениці довелося тільки 2-3%. У новому сезоні такий несприятливий стан справ, по всій видимості, збережеться внаслідок очікувань зростання виробництва та експорту російського зерна, що панує на турецькому ринку, інформувала Малишко.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.