ТОП-5 країн, що можуть наростити імпорт української пшениці

21 июл, 15:30

У 2016 році Україна може зібрати один з рекордних врожаїв зерна. На тлі низьких світових цін і жорсткої конкуренції питання імпортерів української продукції набуває першочергового значення.

Зокрема, пшеницю ми зможемо продати у більшому обсязі як мінімум до п'яти країн - Єгипту, Кореї, Туреччини, Саудівської Аравії і Марокко, зазначає експерт зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Єлизавета Малишко. За її словами, зростаючі потреби Кореї в імпорті пшениці дають непоганий шанс для експортерів українського зерна закріпитися на цьому ринку. У минулому сезоні Україна забезпечила близько чверті потреб Кореї в пшениці, переважно фуражної якості, додає аналітик.

"Марокко може наростити імпорт внаслідок різкого скорочення власного врожаю пшениці. Обсяги імпорту можуть досягти 5-5,5 млн тонн, близько 10% з яких покриються за рахунок українського зерна. Україна щорічно поставляє в Марокко близько півмільйона тонн пшениці", - підкреслює Малишко.

У свою чергу, Саудівська Аравія цього року має намір завершити перехід на повну імпортну залежність і відмовитися від виробництва пшениці через дефіцит води і високу собівартість вирощування зерна, додає експерт: "Імпортні потреби країни зростуть на 15% у порівнянні з попереднім маркетинговим роком. Традиційно Саудівська Аравія імпортує пшеницю з країн ЄС. Імпорт зерна з України представлений ячменем, в той час як пшениця імпортується в украй малих обсягах".

А от Таїланд, який посів першу сходинку рейтингу покупців української пшениці в 2015/16 сезоні, може втратити свої лідируючі позиції внаслідок очікуваного скорочення імпортних потреб на 1 мл. тонн в порівнянні з минулим роком. На турецькому ринку позиції українського зерна слабкі. У минулому сезоні на частку української пшениці довелося тільки 2-3%. У новому сезоні такий несприятливий стан справ, по всій видимості, збережеться внаслідок очікувань зростання виробництва та експорту російського зерна, що панує на турецькому ринку, інформувала Малишко.

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/299380.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM